Min Spelblogg |  Mitt Växthus |  Fråga mig något på Ask.fm |

Halloweenkalaset!

Idag hade vi halloween-kalas här hemma. Jag fyller 23 på måndag. Crazy! Var typ 17 nyss. Och 13 före det... Eller? Träffade Robin när jag var 17, och fick Ebba när jag skulle fylla 17. 

Det blev iallafall en mysig tillställning med massa fika och roligt besök. Fick en jättegod zebratårta av Camilla med mango- och passionsfruktsmak.

I present fick jag en jättesöt mini-symaskin (måste testa!!), en ssd-hårddidk (weehoo), en jättefint ljudsystem (yes!), en jättefin kaninring (hur söt som helst), fick Bioaurus - nån typ av glutenfria dinosaurie-snacks (var faktiskt väldigt goda, lite som ostkrokar), salladsbestick i form av skelettarmar, ett armband av Alice, halloweenljuslyktor.... Och så fick jag ju överraskningsbesök av mostern Kina! Himla kul, det va ett tag sen nu :)

Har bakat massa nya saker och karvat mina första pumpor! Samt pysslat massa fina halloweendekorationer hela veckan som jag försöka mysa till med :)

Vart en jättetrevlig halloweenfest som avslutades med lite playstationspelande med pappa och småbröderna. Sedan en sen middag med jättegod salamipizza för Robin och mig :D Ska nu ba chilla en liten stund med nå godis och dricka innan sömn^^ Sååå slut.










Så här såg dom ut.


Hand-symaskin.

Tack för idag allihopa! ♥

Bakning!

Idag har det blivit dn hel del bakning! Skitkul :) Jenny har varit här och hjälpt samt hållit mig sällskap^^ :D Tony var också och hjälpte till med att underhålla Robin. Hehe. Har också karvat en liten pumpa! :)

Nu är det strax bums i säng! 










Halloween, halloweeeeeen!

Puh.. Börjar bli slut av allt fixande :P Men nu är det mest kostym och bakning kvar! ;)


Sol!

Sitter i solen en liten stund och det var verkligen i sista sekund. För nu är den snart bakom husen och det blir kyligare för varje minut jag är här. 
 Snart in igen och pyssla på.



Shaghai!

Igår åt vi förresten på Shaghai, nästan hela familjen. Jättegott! Tidigare var det också en jättefin regnbåge, dubbel regnbåge till och med :)


Försökte mig på en panorama, gick sådär :)

Halloween!

Nu är det halloween och helgen har spenderats till en massa pyssel och mer ska det bli :D Ska även bli en hel den städning och bakning, för på lördaag äre halloweenpartyyyy! Fyller år nästa vecka nämligen, så halloweenkalas med utklädning på lördag! ;D

Men nu dags för frunch och sen sätta igång!


Ebba undrar vad jag håller på med.



Håva sik!

Mitt-i-natten-fiske! ;D




Min onsdag!

Idag har jag varit på stan med Jenny! Jag hittade ett billigt bh-set jag är rätt glad över :D Alldeles superrosa! Till middag åt vi buffé med kinamat och sushi, så mycket så vi båda fick problems med magen ;) Proppfulla! For en snabbis förbi Willys på vägen hem och kom ut så regnade det och blåste en massa... Ganska mysigt men kallt! 

Just nu äter jag lite nötter och ser på när Robin spelar Broken Age, igen. Spännande nu, kommit långt! Är förhoppningsvis snart sängdags! Hej!






Söndag.

Denna söndag tog jag en cykeltur till mamma på eftermiddagen. Vi har pratat, lyssnat på musik, jag har ritat lite och så tog vi lite bilder i solen och så där :) Testade en god ost haha! 

Nu på kvällen såg jag solsidan och käka lite mat och nötter och drack god dricka :) Såg just slutet av nån Xmen-film på tv och nu slutet av Pineapple express :P Sitter och har filat, polerat, peelat och oljat in naglarna. Ska nu måla dom. 

Ser väl vad som händer sen. Gnatt!










Snabb uppdate.

Idag har det, förutom en morgondusch, blivit mellisfika ute i solen :) Tog med mig två mackor och lite nypressad apelsinjuice och satt mig på en bänk och åt. Lite picknick sådär ;)

Efter det en promenad på Willys med Robin och sedan hem för att påbörja maten när vi kom hem. Jättegod mat med stekta grönsaker, nån potatisgratäng-tjosan och fläsk för mig/vegoburgare för Robin :)

Vi städade och diskade lite. Robin spelade pch jag tänkte rensa lingon när Jenny kom förbi :) Rensade och pratade lite och efter en stund kom Tony också^^. När dom båda började somna i soffan (så kul var vi haha) så drog dom sig hemåt  och jag kokade sylt.

Gjorde min allra första egna lingonsylt :D

Nu är det ba raka vägen i säng som gäller. Imorgon blir det eventuellt en tur i skogen igen för att leta svamp :) Godnatt!







Robins bild;

Alice 5 år!

Grattis Alice, 5 år! Huvva va tiden går fort och vad stor och duktig du blivit :D ♥

Lite bilder från kalaset :)







Hamnis!

Idag var jag på hamnis med Oskar igen, la lite pärlor på min platta men gjorde också armband och halsband :) Det var en himla fin dag och även en fin kväll. Tog några helt underbara bilder!

Gjorde en kladdkaka idag också. Vart suuuuupergod!! Roligt att lyckas. Särskilt då vaniljsåsen mest smakade majs... Hade inget potatismjöl så testade med majs. Det gillade jag icket :P
  Syrran var förbi också en snabbis ikväll (:D) och hämtade plättjärnet jag lånat av mamma (eller plättlagget som dom säger). 
  Nu sitter jag nyduschad och dricker te :) Alldeles snart dags att sova, imorgon är der pyjamasparty hos Alice (systerdottern) som fyller hela 5 år! ♥









Ett höstigt pärlhalsband ;) Älskar pärlorna!

Flera såna här.

Ett Mikka-halsband.

Godnatt!

!

God middag önskar Ebba



Härlig dag.

Idag var det ännu en bra dag :) Mitt på dagen följde jag med Jenny och Jessica en sväng på ÖB och sedan drog Jenny och jag på Coop^^
 
Väl hemma så satt jag mig och målade en stund medan Robin jobbade på datorn och sedan åt vi en god middag, ytterfilé och potatis med grönsaker :) 

På kvällen har jag mest vilat och sett på serie och när Robin spelar. Somnade en stund på soffan haha! Vart superfint norrsken som vi tittade på (när jag väl orkade mig upp från soffan). Jättehäftigt, som en stor bläckfisk som ålade sig över hela himlen. Tyvärr inga jättebra bilder men något blev det :D Bra upplevelse iallafall! Robin skickade in en bild till VK^^

Nu var Robin snäll att ge mig varm macka i sängen för jag va hungrig ♥ Efter den ska jag sova. Möte på AF imorgon. Godnatt!






En av Robins bilder.

En screenshot av VK:



Hobby lackfärg!

Nu ska jag måla med mina fina mackfärger. Ska försöka mig på en liten tavla :) Hade glömt hur många fina färger jag har fått av min mamma och framför allt att jag hade nya penslar också. Rolig överraskning ;)


Sudoku!

En tv-app där man kan spela sudoku! Perfekt ;)


Idag!

Idag vaknade jag klockan 5, eftersom jag la mig så tidigt igår. Jag gjorde gröt till ffrukost och medan den svalnade tog jag en snabb dusch. Såååå skönt! Ibland är det så himla varmt och gött och mysigt att duscha. Ibland är det ba så jobbigt så jag får gåshud av vattnet. Idag va en jättebra gång :)

Vi åt frukost och chillade framför tv några timmar, sedan åt jag lite flingor och efter det promenerade vi till myrorna och Willys. I sooolen! :D

På vägen hem satt vi oss på en parkbänk och fickade lite bakelser från Willys. Jag testade nya glutenfria munkar från Semper (iallafall nya på Willys, vet inte om dom är helt nya, har dock aldrig nånsin sett förr någonstans). Delade på en powerking :)

Hemma kokade vi en ingefärsdryck av ingefära, citron och honung. Mamma som tipsade mig. Den blev väldigt stark, trodde jag skulle kräkas! Men det gick bra, får se till att äta något innan nästa gång :P Men smakade helt okej!

Blancherade (kokade) också lite morötter och stoppade i torkmaskinen. Dom är fortfarande i, ska ta ut snart. Vart inte så mycket, men roligt att testa. 

Till lunch gjorde jag lax med stekta grönsaker :)

Just efter 15.00 åkte jag mot hamnis. For och gick nere på kajen och tittade runt lite i solen ♥
Sedan mötte jag Oskar där inne och efter en stund kom Anders. Idag pysslade jag bara med att göra gummisnodds-armband. Oskar hjälpte till.

Just före 19 åkte jag hem och fick ärtbiffar med ris av Robin^^ Lite glass till efterrätt och en munk.

Nu tittar jag när Robin spelar Broken Age och ska borsta tänderna. Sovdaaaaags! Såå... Galet... Trött :) Längtar i säng!











Några som Oskar gjort.



Minusgrader.

Kallt nu! Minuagrader fortfarande och sol ute. Vintern närmar sig! 
   Idag har jag varit vaken sen 5, eftersom jag somnade före 22 igår :) Härligt! Dags för ett litet mellanmål sedan en morgonpromenad i solen :)

Efter det ska jag börja torka lite morötter och koka en konstig saft på ingefära som mamma tipsade mig om ;)

Hörs! 

Nisse och tjejerna (man ser ett litet huvud där bakom) delar på en kvist citronmeliss. Mumma!

Mysegos-sockar!

Fick ett par jättemysiga, fina sockar av Robin! :)


Hihi min lilla hörna..


Datordags.

Dags att krypa in i myshörnan och spela en stund! Medan har jag en kur av olivolja i håret och plastpåse på huvet haha.
 Nu ska det i lite honungsvatten också, så ska allt få sitta och götta in sig några timmar innan det blir lite äggtvätt :) Möte kl. 10.30 senare, spännande! 




God morgon!

Solen går upp och månen..  Är också uppe. 
God morgon! Jag börjar känna att man varit vaken för länge, inte sovit inatt. Dock haft en väldigt bra natt med film, varma (supergoda) mackor, chips och morötter, nattpromenad och ett pallat äpple, minishots, Ebba-gos och gott sällskap av min älskade, fina Robin ♥


Naglar!

Gjort lite sprciellt på naglarna ikväll. Hallon-lakritsar :D En av mina absoluta favokombos! 

Lite svårt på mina korta naglar, blir lite utanför och så, men jag är jättenöjd.





Haha!

Lekte lite med webcamen nu när det var längesen jag satt vid datorn. Haha xD
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oktobeeeer!

Nu är det oktober och det är definitivt höst. Vi ser på film, Inside Out, och det är snart dags att lägga sig. Tidigare gick vi en promenad till Willys och sedan lagade vi mat. Blev kantarellsås med ris :) Tog mig ett skönt bad ett tag efter det. Peelade kroppen med en blandning av olivolja och salt (som jag sköljde bort sen). Vart härligt mjuk efteråt :) Hej hopp!







Gos med grannens kelkisse på framsidan.

Sås av soyagrädde, soyabitar, kantareller, lök och tomat samt lite kryddor.