Min Spelblogg |  Mitt Växthus |  Fråga mig något på Ask.fm |

Dagens skörd!

Var på lotten och skördade massor av meliss och mynta. Nuhttp://gt i skrubben för torkning. Sååå kul! Sen fick jag en trevlig överraskning idag då jag hittade några äkta kamomill-blommor :D Lyckan! Aldrig sett riktiga förut :) Också på torkning. 

Sen har jag torkat lite hallonlöv, nässlor och maskrosor inför vintern, till Ebba och fåglarna.


Nyfiken Ebba.


Första omgången meliss och mynta. En blandning :) Tror jag ska förvara resten separata.

Kamomill på tork. Luktar så himma gott :)

Torkade hallonkvistar.

Ska försöka skaffa nå fina burkar så snart som möjligt och börja förvaringen ;) 

Ebba är för gullig. Hon hittade snöret med maskrosor på och sprang runt med dom efter sig haha! 

Iallafall.. Det enda jag är osäker på är nässlorna... Dom är torra, men sticks, dock inte bränns sen efteråt så giftet är ju borta. Vill ju ändå inte att hon ska sticka sig i munnen... Ska undersöka saken lite mer.

/Imorgon blir det en update i min växtblogg om hur det växt hos mig senaste två veckorna ungefär (http://mikkka.blogg.se/herbivore).


Nydala 2!
























Nydala.

Premiär tur till Nydala för i år :) Helt själv, rätt mysigt att ba sitta. Har med en macka, frukt och god dricka. Sitter ba och myser i kvällsolen.






Regn!

Härliga sommarväder! Regn igen ;) Ganska mysigt ändå dock :) 







Gårdagens skörd!

Skördade lite på lotten igår. Imorgon ska jag visa hur allt växt där :D

En rad med pepparmynta och resten citronmeliss. 

Meliss.

Lite spenat som jag gjorde soppa av!







Glass!

Äter lite glass hos mamma som paus i pysslet!


Annars har Robins pippisnokar (fåglar) lekt i soffan idag! Såg roligt ut. Ozzy flirtade med Robins byxor :P


Hej hopp!

Nu har jag uppdaterat årets odlingsförsök! ;)
Min odlingssida kan se lite knasig ut på vissa skärmar, speciellt på lite mer fyrkantiga, icke widescreen alltså.
Det allra yttersta på bloggen syns inte helt och hållet, men annars är det inga problem.
 
Klicka på bilden för att se vad jag odlat i år;
 

Fin dag!

Årets första fiske! Pappa, Viktor, Johannes och jag for en tur till Skeppsvik och fiskade. Ingen fick napp utom pappa. Han fick den första, sista, största, minsta... Ja, helt enkelt den enda fisken.

Vi hade riktigt tur med vädret och riktigt soligt! Jag plockade blommor och fotade en del också. Fanns så himla mycket prästkragar där. Så har en hel hög hemma nu :)

Efteråt blev det Frasses hos mamma, med förvånansvärt nog mörk glutenfrit bröd! Som var helt okej att äta faktiskt. Fast och lättuggat. Efter det vart lite slutförande av ett av mina pyssel. Blommor och humlor av kottar! Igår gjorde jag pärlsnören åt fåglarna också. Ska visa nedan.

Pratat lite film, spel och annat med Oskar och mamma också medan vi pysslade. Trevligt :)

Sedan fick jag skjuts hem av pappa med även en tomatplanta och lite sockerkaksformar :D

Fantastisk dag. 

Imorgon ska jag bygga stöd åt mina ärtor av nät och pinnar som jag fick av pappa :) Ska också ta kort på alla plantorna och visa i bloggen så jag, och självklart ni som vill, kan följa hur det går får dom i år! Tagit kort varje lördag i tre veckor (fjärde gången imorgon) och tänkte fortsätta så tills vidare :) 
Sedan har jag lite annat jag ska fixa också, till exempel laga Ebbas utebur.

Nu blir det nog lite film och kanske smaka nån godis innan läggdags! :)



Viktor.

Pappa fiskarn.



Jag som fiskar, här ser ni förresten min nya korta frisyr.





Ser mycket bättre ut på riktigt, men här är pysslet jag gjorde. En liten prydnad bara :) Humlorna och blommorna av kottar.

...Och leksakerna av pärlor jag gjorde till fåglarna.

Spindelmormor!

Haha vart spindelmormor några dagar ;) Haft en spindel med kokong här som bott i ett hörn. Nu hade den byggt ett litet bo och där kläcktes massa små spindelbebisar. Dom är nu utsläppta ;)








Haha!

Fåglar alltså... ;)


God middag!

Idag blir det en lyxig quinoasallad med dom hemmagjorda baguetterna samt mitt egna iste. Alltså friggs solljus-te (behövs dessa regniga dagar) med honung och citron, som jag kylt ner! :) ...Och så ett litet äpple :3

Känner mig nöjd med det :)


Annars har det varit en rätt seg dag och tråkigt väder! Tar det lite lugnt från all städning och fixning idag och tänkte spela lite 3DS efter middagen och se nån film ikväll :) 

Himla less på vädret... Bara mulet eller regn. Varit typ knappt en vecka sol sammanlagt! Har ingen statistik på det men är säkert nära.. Vill ha sol nu!! :( Blir så trött och hängig av det här vädret också.

Har lite svårt att hitta motivation att springa, vilket jag verkligen vill men man blir ju lätt lat haha! Svårt ibland att få motivationen att vinna över latheten när man är otränad som jag ;) Men jag ger inte upp!

Jag har odlat lite på baksidan sen två-tre veckor och tänkte följa/visa det på min växtblogg! Uppdaterar nog om det imorgon hoppas jag :)

Nu ska jag äta min sallad. Ha det bra!

Småritar lite.

Några små skissar på en idé jag har! :)



Så här blev det jag bakade!

Baguetter!!! :D Supergoda. Kul med glutenfritt som är gott. Hembakt dessutom ♥



Hihi!

En minioliv på olivträdet jag fick i examenspresent :D Då lyckades pollineringen jag gjorde!


Bakning!

Dagens middag är på bakning! ;)


Ebba älskar nya soffan!

Som rubriken säger, hon bara älskar den ;)



Mumma!

Mums, älsklingen har gjort frukost-mellis! ♥


Awesome dag igen :)

Vaknade lite för sent idag och sov inte så bra som jag hoppades, eller så sov jag för bra kanske? Hehe. Fick iallafall en god frukost och vattnat mina blommor, lekt lite med Ebba och tagit en spring-och-gå-runda till mamma (försöker träna inför Color me rad, ska berätta mer om det. Vill allmänt träna också haha!), dom hämtade hem det nya kylskåpet, frysen och spisen idag. Jättefina!! Till vart det familjepizzor för hela slanten (iallafall många slantar) och massor av pizzasallad! 

Fick med mig ett skott av en yuccapalm och palettblad samt en fin kruka och min nalle som jag hade glömt hemma förut. Packade på Robins cykel innan han for haha! ;)

Och så nu ikväll blev det lite film och så :) Ser just nu en film som heter Smiley face, helt weird film med Anna Faris, hahah shit va jag har skrattat! Nu ska jag snart sova, så godnatt allihopa!








Ume lagun!

Varit på Ume lagun mes Robin och Ronja, sedan lagat Ebbas utebur litegrann och nu äter jag minipizzor men massa gott på :)





Dunkelt spelande.

Skönt att bara mysa i hörnet av soffan och spela mitt nya, roliga spel på 3DS (Mario vs Donkey Kong: Minis March Again!) 
Släckt alla lampor utom en, stängt av tv, pppnat fönstret en aning och gjort mig klar för sängen. Bara tar det lugnt och äter ett äpple ♥ 

Har lite ont i huvudet, av värmen tror jag. Eller att jag varit spänd. Hoppas iallafall jag kommer kunna sova bra och så längtar jag till imorgon och hoppas det blir en fin, solig dag! Godnatt allihopa! 



1 juli!

Nu är det första juli och inte har det varit mycket till sommar än! Men några riktigt soliga, härliga dagar har vi ju fått! ;D

Jag har mycket att visa. Men snart får jag hem min dator, då ska jag visa massa saker! Har tillexempel sått grönsaker på baksidan, tagit examen, firat midsommar, anmälts till Color me rad, fått tre nya spel till 3DS och delat den enda tomatet som blev på plantan, med Robin.

Idag ska jag äta middag, sedan ska jag promenera raskt till pappa och mamma, plocka lite nyckelpigor till min lusätna buske, packa in datorn hemifrån i pappas bil, sen ska vi åka och köpa lite grejer till Ebba och kolla till min lott som jag har på skolan nu över sommaren. 

Hej hopp, första juli knopp!


Gårdagens mat, stekt halloumi;

Liljorna börjat knoppa;

Maskrosblad, över min armbåge i längd och bredare än min spretande hand.

Fåglarna chillar, alla fem;