Min Spelblogg |  Mitt Växthus |  Fråga mig något på Ask.fm |

Solförmörkelsen!

Robin och jag kollade på solförmörkelsen! Hade ett glas man kunde titta genom så det syntes jättebra! ;D Kul! Fick tyvärr inga bra solförmörkelsenär en av mammas; 

(Foto Katarina Carlström Larsson)

Mina biler blev mest så här som nedan, haha. Lite charm i dom med antar jag ;)

Nu väntar jag på att dom ska hämta mig hem till mamma igen. Robin är på möteslunch. 
Sen ser vi väl vad jag hittar på!

(Nu i efterhand såg jag att man ser lite av solens spegelbilder i min bild, så fick med lite av solförmörkelsen).

Hahah!

Ebba är lika charmig som vanligt, hahah!


Hemma!

Ikväll sover jag hemma! Alltså hos Robin ♥ Imorgon ska vi försöka se på solförmörkelsen, har ett skyddsglas men många ögon och kamera. Spännande! Aldrig sett solförmörkelse tror jag.

Godnatt! 

En bild på Ebba från förra veckan. Sötnosen.

Lyxfrukost nr 2!

En riktig lyxfrukost(mellanmål) igen ;D Idag mår jag bättre. Hade inte ont i natt och är lättare att andas idag. Fått vila mycket också. Sovit från och till ända till runt 14.30 idag :) Känns bra.

Vart lite soligt nu på eftermiddagen också. Så ska klä mig varmt och sätta mig på altanen en stund när jag ätit^^ Tjo!


God kväll!

Det blev värre. Inatt hade jag så ont i halsen så jag ville ba gråta. Fick kliva upp och dricka te. Somnade direkt jag la mig igen, men halstablett i munnen :p Vart bättre men inte bra.

Idag är jag så rosslig. Sov ända till mitt på dan. Har inte gjort lika ont på dagen, men bränner och kittlar och är trångt att andas. Försökte gå på en promenad tidigare, men blev så jobbigt och blev så tungt att andas, så jag fick avbryta uppdraget! 

Tagit det väldigt lugnt idag, ba strosat och vilat i sängen. Åt mys frunch på sängen, och en bit kyckling med ris till middag. Ett päron nu på kvällen. Flera koppar te med honung. Borde kompensera med lite vatten, teet är så vätskedrivande, if you know what I mean.

Försökt se på gamla disney vhs-filmer på min lilla tv med inbyggd vhs, men fick bara svart flimmer på bilden. Så startade upp datorn istället. Börjat se Prinsessan och grodan man inte hunnit långt, då jag fastnat med annat. Bland annat youtube & messenger, hehe. Lite jobbigt att jag inte har några högtalare till datorn, så måste höra filmen i hörlurar. Tycker det är lite drygt. Får se om jag kan fixa det. 


MEN, det positiva är att jag har haft ett relativt gott humör idag och en helt okej dag. Saknar min Robin och min Ebba som är på andra sidan Ersboda :) ♥ Men vi ska ses snart. Iallafall Robin och jag. Imorrn och/eller fredag. 

Nu ska jag spola genom näsan med saltvatten och äta nåt litet framför filmen innan jag somnar. Godnatt allihopa!

Dagens frunch. 




Sjuk!

Typiskt! Har blivit sjuk. Int ba snuvig och tät utan har blivit rent förkyld. Och bara över en natt. Eller, kännt mig torr i halsen och törstig. Trodde det var pga att jag är tät i näsan (som jag varit mer och mindre sen i höstas) och måste andas med munnen, men har när jag tänker efter inte varit så törstig som senaste veckan så det var nog ett tecken. Vaknade häromdagen och va hes och hostig, sen har det blivit värre.
   Är snuvig och tät i näsan, pulsig runt ögonen och kinderna(bihålorna), brännande och kittlande känsla i halsen. Hostig, speciellt vid utandningen och det gör ont att hosta och svälja. Andfådd, lite trångt att andas och känner mig rätt slut (extra nu då klockan är sent). Minskad matlust och så där förkyld-illamående :( 
   Är inte jätteextremt än, men jobbigt. Hoppas inte det blir mycket värre... Jag som vart relativt frisk hur länge som helst, typ år! Eller ja, haha, minns iallafall inte sist det kändes så här, om man säger så. Var väl på tiden antar jag. Men jag överlever! 
Synd ba att har så känslig näsa, så måste vara jätteförsiktig med nässpray. Blöder jättelätt av det (iallafall otrivin) och det bränner mig i näsan. Jobbigt att va tät. Är iallafall fri i den minst känsliga näsborren, hehe!

Annars har jag satt bl.a satt sticklingar av krusbär och vinbär idag i skolan. Även kollat mina äppelträdfrön som jag sått, dom börjar komma upp! 
;D Vi var också på studiebesök på Plantagen och Grönsaksfabriken här i Umeå :)

Och så har jag köpt en kaktus till Robin och åkt dit och ätit middag med honom och pratat (sovit hos mamma några nätter). Han visade hur fint han fixat med vårt nya skåp! Följde också med mig ut till bussen hem, och då bussen inte skulle komma förän typ 20 min, så hann vi busa och prata lite till. Awesome! ♥
Vi luktade på en vinbärskvist också hahah! Dom luktar så gott... Och påminner mig om sommaren. 

Hemma fick man lyx-kvällsfika som bestod av lite kyckling och ris. Sen åt jag grape och drack te!

En bra dag om än jobbig också...

Dags att sova nu, bums! Godnatt på er.



Hihi.

Millas katter fick besök idag;




Yes!

Supersoligt idag, om än blåsigt! :D Knappt ett moln på himmelen! Det enda otäcka är att åka bussen, gillar inte denna chaufför... Inte duktig på att köra i rondellerna... Alls :S

Annars har jag prov i bar kvist idag, alltså kvistar utan löv och så, vad det är för träd eller buskar. Tror det kommer gå bra, känner mig säker på detta ;D Tyckte nästan det va lättare utan löven faktiskt... 

Sedan ikväll blir det nåt slags kalas hemma hos oss för Robins syster Ronja :) Ska laga piroger och fika lite! Blir trevligt, även om jag är sjukt trött! Somnade sent igen :P 

Jaja, framme nu, hörs!


Usch dag idag!

Idag.. Missade bussen, somnade och vaknade 5 minuter innan nästa gick. Tog helt fel skor, så är jätteblöt om ena foten eftersom det supersnöade imorse och det har nu smält och slaskat ner överallt. Grått och trist. 
...Dryg människa, som inte vad vad han gör och (verkar) tro vissa dagar alla utom honom är lite korkade.... Grrr! 

Tur Robin skickade med lite nyponsoppa och en bulle. Känns bättre nu. Och varmare! ♥

Längtar hem idag iallafall. 
Ska bada när jag kommer hem,  så det så!



Igår

Var en underbar dag igår. Vaknade i tid, pigg fast jag bara sovit mellan 4.30 och 7.00. Åkte med Carina och pratade med skolan om att jag inte fått mitt studiemedel (ÄN! Bara blivit runtskickad till typ 6-7 olika personer på helt olika platser..) Så det är förhoppningsvis fixat nu inom kort. Sedan for jag hem till mamma och pappa och åt lite middag. Då kom Robin och sa hej en stund innan vi (mamma, pappa, Viktor och jag) åkte på kalas för Signe som fyllde 2!! Supergott fika och tårta! Speciellt då jag försökt äta så lite socker.

Grattis bästaste Signe! ♥ (I efterskott).

På kvällen var jag supertrött så Robin lyfte mig till sängen och där jag somnade nästan direkt och sov väldigt hårt inatt! Särskilt då Robin strök på mig :D Vaknade då och då för att prata med Robin minns jag haha xD Men sovit jättegott! :)







Mys!

Mys. Har just badat (så skönt, längesen) och nu lite film innan läggdags.

That's all! Trevlig fredag ♥


Pasta!

Kvällens mat blir (glutenfri!) fullkornspasta, med gräddädelost, spenat, groddar och tomater! Supergott!!! :D 

Tack babe för den nya pastan! ♥

Annars har jag varit med Robin och Carina på MM och Willys idag :) Kul att fara ut lite.


Alla hjärtans dag.

Igår ( onsdag ) fick jag ett lite försenat alla hjärtans dag-kort där detoch käår att deFramföronerats vaccin mot mässling och polio i mitt namn till barn som behöver det. Det var fint gjort tycker jag :)

Tack sis, tyck om dig med! ♥



I övrigt har Robin och jag varit coola i det dina vädret idag! Var ett tag sen det var så här soligt nu, och både gräs, lingongris och asfalt börjar komma fram överallt. Vår redan? Eller kommer det nån supervinterstorm snart? :P Riktigt fint var det iallafall idag. Vart en dålig eftermiddag, men kvällen vart bra med filmer och spel. Dags att börja lägga sig nu, jättesent igen. Svårt att hålla kvar rutiner ibland under loven ;P


Har också hakat på en challenge som syrran drog igång, är på dag fyra nu och det känns! Framför allt i benen och lite i rumpan. Känns i magen också men inte så mycket... Än!


1 mars!

Missade ju 1a mars! ;) 
Idag (nu är det igår) har jag handlat hö och pinnar och lite morötter till Ebba och lite läsk och läkerol till mig. När jag var på väg ut till  bussen hörde jag nån som ropa Mikkkkkkaaaaaaaaaa! Det va Camilla och Alice som kom springandes, så följde med dom (och Patrik och Signe) på ett miniäventyr innan dom skjutsa hem mig :) 
 
Nu ikväll har jag och Robin kikat på Big hero 6. Den var inte som jag väntade mig, men den va inte dålig. En söt film. Lite sådär lagom som mysfilm :) 
 
Annars har jag mest haft mensvärk idag. Haha! Blö. Nu blire lite kvällsfika och gamegrumps (det är typ som en serie), sedan bums i säng! 
 
Godnatt!