Min Spelblogg |  Mitt Växthus |  Fråga mig något på Ask.fm |

Min bästis-Ebba!

Måste bara få säga att jag är så stolt över min fina lilla Ebba. Får ont i magen för hon är så duktig.
Tog hit henne till Robin i sommar, tyckte hon behövde få komma och motioneras lite. Och jag kunde inte varit stoltare över henne. Med en tråkigt diet på (nästan) bara hö och gräs, massa utevistelse sommartid när vädret var varmt/kallt nog, och så mycket inomhus-springande nu när det blivit kallt.
...Så har hon förlorat flera hundra gram! Från ca. 2,2-2,3 kg till nu just över 1,7 kg. Hon är sååååå fiiiin! :'( :') Ska bara ta med henne till veterinär för en liten hälsokoll samt lite råd och sådär lite allmänt. Hon har en t.ex en jobbigt stor dröglapp (som det så fint kallas) som jag vill kolla hur och om man kan hjälpa henne med den.
 
Men är ändå SÅ GRYMT STOLT. Och har varit så kul att stegvis se henne gå ner mer och mer :) Nu har hon hållit sig runt 1,7 ett bra tag. Trots lite godis nu och då! Hon ääälskar torkade morötter och bananer! Så har hon fått lite blanding av torkade maskrosblad och äpplen, som ska vara bra för matsmältningen och vara mineralrik, som hon också ääälskar!
 
Sedan en av höjdpunkterna är väl att få se hennes glädjeryck, språng och hopp när hon kommer ut ur buren efter att ha suttit innne länge! Och hon är så lustig då hon inte riktigt gillar det hala golvet, så springer mest på mattorna xD Eller springer och tar sats och hoppar upp i soffan, och när hon tokspringer i soffan! Hur hon hoppar upp från burgolvet, upp på sin koja och från den hoppar upp i soffan, springer ner från soffan och fram till mig en bit bort då hon hör att jag prasslar med hennes godispåsar ;) (Eller när hon bara hoppar upp från kojan till soffan och springer i soffan eller myser). Hur hon blir som en staty och ba blundar när man stryker på hennes panna.
 
Inte bara vikt-mässigt har hon blivit bättre över sommaren, hon morrar inte åt en längre och gömmer sig inte (bara när hon vet att det är klo-kippning på g ;) Gillar inte att bli upplyft). Hon är helt underbar, hon får aldrig försvinna! ♥ Ska klippa ihop en video och visa hennes tokigheter! ;D Älskar min lilla tokskrutt!
 
 

Slut på praktik.

Nu är det slut med mina två veckor på praktikm hos Hansskogs plantskola.
Fick en fin "avskedsgåva", en astilbe och några kungsängsliljor. Samt jord xD
Har fått se både det ena och det andra. Lite segt nu på hösten, men lite har jag fått va med om iallafall.
Planterat om, varit med när häckplantorna kom in, rensat ogräs xD, klippt fula plantor, smakat äpplen, druckit te på färsk mynta och citronmeliss ;)... Tränat buskar.
 
Har buskprov om typ 1½ vecka. Och ogräsprov nu på onsdag, bläää... Kan ogräsens namn, men inte all info om dom än. T.ex hur alla sprider sig.
Och sedan träna buskar samtidigt. Håhå jaja. Men det ska nog gå bra, bara jag tränar på, men är kort varsel.
Man hinner inte mycket annat än skola på dagarna just nu, även efter skoltid :P Lite för stressat för min del, ska hinna träna allt och sedan äta och fixa och sedan hinna i säng i tid (det sista har jag inte lyckats med en enda dag hittills tror jag?). Men är iallafall inte galet sent uppe som 3-4 eller 5, utan är väl som regel mellan 23.30-1.00. Men alldeles för sen det med ändå :P Gaaah... Men jag kämpar på.
 
Just nu sitter jag och lyssnar på min mors lugnt-och-fräckt-lista ;) Och kollar runt på internet och så.
Ska ta och göra något att äta och se lite You don't mess with the Zohan, som börjar kl. 23 ;)
 
Lite annan allmän info... Jag har efter typ 6-7 år köpt en ny maskara ;) Som jag testat idag! Haha. Kände att det var dags att byta ut min gamla torrmopp... Så sitter lite så där extra uppiffad idag ;) Synd man är lite känsligt för sånt, så vissa gånger (som idag) så svider det lite i ögonen av det... Men är ju inte ofta man sminkar sig nu för tiden så det är ju lugnt.
 
Robin spelar något spel som tagit typ 2-3 timmar att ta sig in på. Eller han kom in typ 1-2 ggr, men buggade osv, och då fick han vänta mer. Så har precis kommit in och spelar lite. Verkar inte imponerad, haha, svär och har sig. ArcheAge heter det visst.
 
Nu har hösten kommit också! Ena dagen var det -3 ute och idag var det +10... Crazy.
Vart lite vind och regn idag också från eftermiddagen. Mysigt! Men trots det har jag här i veckorna lyckats bränna mig i ansiktet, runt munnen och så. Kliar så himelusiskt mycket... Och är torrt och jobbigt. Måste smörja in mig igen känner jag... :( Jobbigt.
 
Har även hunnit storhandla idag!
Skulle överraska Robin men det vart så mycket, så jag var tvungen att be honom komma med cykeln och hjälpa mig, haha! xD
 
Jaja, göra något att äta och sätta sig framför tv:n. Kanske lite flingor och en frukttallrik? ;D
 
 
 
Puss, puss på min bästis-Ebba! :D ♥

Daaaags igen!



...Med party/mysmusik! Robin har en liten söt bluetooth högtalare som kan spela musik trådlöst från mobilen, bäst! ;D

När jag är klar blire lite PS3 och så innan jag lägger mig :)


Älskar Astilbes! Visst ärom fina? Bild från praktiken idag^^

Praktik!

På väg in på praktik! Ska bara chilla nå munuter i solen innan jag börjar ;) Trööött!




Byxor!

Här är mina byxor;


...Och min "frukost". (Risgröt med havtorn och passionsfrukt, en macka och lite cola (är ju helg)).


Och här är söt-Ebba! Ignorera toaletten, haha!


Snart bär det av till mamma och pappa och smaka äppelpaj, samt rösta, är ju val idag ;)

Imorgon börjar min praktik!

Hejdå!

Aaah.



Nää, skärpning, måste sova ;)

Baddags!

Sköööönt med ett lugnande bad innan läggdags :) Med både face och hårmask!



Aaah mitt face lossnar! Peel-off mask..


Jaja ska göra mig klar för uppstigning, och imorgon väntar skörd på skolan inför lördag. Då ska jag stå i stan och sälja ;)

Godnatt!

Kvällens mat!

Nudlar, friterade bläckfiskringar, vaxbönor och grönsallad (spenat, maché och ruccola med en skvatt citron och örtkrydda). Gött! Och allt glutenfritt ;)
Nudlarna är gjorda på hirs och råris.

Bläckfiskrings-premiär för mig ;) Smakade typ ägg-aktigt, helt okej! Krispigt ;D




Horibla bilder.

Så horibelt fula bilderna blir när jag lägger in dom från blogg-appen, ser jag nu när jag sitter vid datorn. Blä!
Fruktansvärt. Fixa det! Är ju jättetråkigt att det är så...
 
För övrigt sitter jag och ska skriva en uppgift jag ska skicka in. Sedan ska jag nog spela med Robin! ♥

Plantering!

Blev ju finväder, över 20 grader i skyggan och soligt! Så nu blir det plantering mig och uteburen för Ebba :D Och Robin solar i sin stol x)






Den sista platsen!

Glömde att visa den sista platsen. Det var som en organiserad vildmark av olika träd och buskar från världen över och så. Som en stor park man kunde gå i och titta och gå in på olika stigar. Tror det heter Arboretum Norr, ligger i Baggböle. Rekommenderar faktiskt det om man vill gå en trevlig promenad (även om vissa stigar hade djävuls-trappor haha!).





















Ställe 2!

Jättefint där med, lärde mig två nya perenner och märkte att jag kom ihåg åtminstone ett par fler än jag trodde ;)













Utflykt!

Nu är klassen på utflykt, eller så kallat studiebesök. Ska på tre ställen, varit på ena och just ätit lunch så är på väg till nästa. Var jättefint där vi var först!













September.

Då var det september och det hösten kryper sig på. Lite sådär regnigt och småkyligt. Ganska skönt och friskt ;D

Jag har ont i tungan... Inte haft i min tungpiercing på nån månad och det hade börjat dra ihop sig, så fick tränga in dey lite. Nu är den ond :( Gjort munskölj iallafall så det ska nog gå över snart. Ska också ta med Robin på stan och kolla på nytt smycke som jag kanske orkar ha inne, detta är för stort.

Just nu är det lunch... Lax, potatis och spenat blev det idag. På förmiddagen har vi mest kolla på buskar och börja lära oss det. Ännu mer latin ;) Pust...
Annar går det rätt bra med skolan. Mycket prov och uppgifter, blir nästan tokig, men inte riktigt. Går ganska bra än så länge :)



Ser fran emot att va ledig fr.o.m imorgon eftermiddag! Plus studiebesök imorgon. Riktigt soft vecka. Skönt att ba sitta och plugga och inga ytterligare uppgifter denna vecka x) Jaja, dags!