Min Spelblogg |  Mitt Växthus |  Fråga mig något på Ask.fm |

Trevlig dag i stan!

Hej! Idag följde jag, efter en hektisk dusch och frukost, med mamma och pappa till stan. Mamma och jag gick runt och kollade lite på stan, jag fick tre par nya sockar^^ Sedan bjöd mamma på lite fika på NK. Jag åt en jättegod, mastig kolatårta med jättegott te till och mamma tog sig lite te och macka :)

Efter det gick vi en snabbis på apoteket sedan for mamma hemåt och jag gick till hamnis och mötte Oskar och Anders. Började lägga lite på min pärlplatta och efter en liten stund kom Jenny också! Vi babblade och så medan jag försökte lägga rätt pärlor på rätt plats (det var lite krångligt), och så fotade vi lite utomhus^^. Oskar spelade biljard med Anders.

La några rader på plattan sedan gick Jenny och jag mot bussen och åkte hem. Trodde jag skulle hoppa av ensam men fick till min förvåning sällskap en bit då Jenny också bor på ystarvägen nu :D

Hemma lagade Robin och jag mat. Vart vegobitar, en sallad med morot- och ingefärsbollar (för mig) och ris till det^^

Sen har vi mest sett film och nu är det dags att försöka sova! Fick också ett samtal av hiki (hjälpgruppen jag vart med i). Dom ville träffas och se hur det går samt hur jag ska göra nu och så :) Awesome!

Hoppas jag kan sova lite inatt :)
















Soya Chocolate!

Today we're trying this! 
And it's really good. Smakar nästan som Pucko :D


Inatt såg vi blodmånen, Robin och jag.



Jag och blodmånen, haha!

Fick också se planeten (förmodligen) Venus väldigt starkt :)

Och tidigade på kvällen vad det en väldigt stark och klar fullmåne, syns aldrig så här bra på mina bilder, men nu ser ni hur den lyser. Den riktigt bländade i ögonen när man kom ut.


Svaaaamp.

Bilder från Robin;



Dagens skörd.

Vart en del svampar idag :D Jättenöjd! Vart också några nävar blåbär och lingon som mellanmål ;) Vi fick till och med rätt mycket sol mellan molnen, fantastiskt ♥

Vi hittade svart trumpetsvamp, (gula) kantareller, trattkantareller och murklor.

Inatt ska det vara blodmåne och supermåne! Alltså en extra stor, röd måne. Hoppas man får se något! :)

Vart svampmackor av dom gula kantatellerna!



Svart trumpesvamp! 


TraTrattkantareller!

(Gula) kantareller!

Någon typ av murkla!















Svamp!

Trött skogsmulle på väg ut i svampskogen!



Lördagsmyyys!

Idag har jag plockat nån liter vinbär med pappa, det är verkligen i sista slaget nu, dom börjar ge upp för i år. Blev också några dl nypon, tänkte göra nyponsoppa. Blir nog flera senare till torkning. Imorgon ska vi (pappa, jag och kanske nån fler) försöka oss iväg för att hitta lite svamp, och kanske några lingon? :) 

Men nu är det lördagsmyyyys! ^^






Hälsningar från fleece-duon! ;)

Denna onsdag!

Idag har Robin, Carina och jag tagit en tur på Ica Maxi. Jag och Robin köpte bl.a lite vegobitar, kryddor, mandeldryck, risdryck... Jag fick gott hårdbröd och en speciell gröt :D Sedan till middag blev det wraps av bitarna vi köpte tillsammans med lite grönsaker och en sås av gräddfil och mina egenodlade "kryddor" - meliss, mynta och gräslök. Faktiskt himla kul med egenodlat :) Det vill jag ha meeer av! 
Till efterrätt åt vi mini Häagen-Dazs som vi fick av Carina^^ Resten av kvällen har vi sett massa film och latat oss. Tagit weirda bilder i sängen (det är inte som det kanske låter haha). Nu ska vi sova!







Min kamera vart weird och röd.


(Han är faktiskt vaken)

Haha en bild på mig som Robin editerade och skickade tillbaka xD



Vattendroppar!


Waiting for da bus!




Waiting for da bus...

Blåå!

Äntligen fått börja med blå!


Fika!

Nu är Oskar här. Även Anders. Vi fikar lite! :P


Hamnis!

Är på Hamnis! Fortsätter på mina plattor som jag började på med hiki förra året. Haha! xD

Väntar på Oskar också :) Trodde han var här redan men jag hann visst före idag. 







Vegovision!

Idag blev det en halvtidig morgon och iväg till Vegovision med Jenny. Det är en typ matmässa med vegetarisk/vegansk mat!

Fick smaka en massa gott och vart faktiskt inspirerad att ta min lilla vegetarism vidare. Bland annat jättegoda soya-produkter fick vi smaka. Skulle ju verkligen inte kalla mig vegetarian men äter betydligt mindre kött än jag brukade :)

Med inspirationen på topp lagade jag sedan en jättegod rätt hemma med soyabitar (köpta på mässan), vitlöksris samt en "sallad" av hackad spenad och strimlade morötter med sesam- och chiafrön :)

Jenny och jag testade också varsin goda, krämiga proteinsmoothie inne i stan. Jag handlade även en liten hemlis som ni får se sen :P

Nu ikväll har det vart laterier :) Helt slut! 
Käkat godsaker som nötter, physalis och glass.

Var väldigt fint imorse! Man hann få sig lite sol när man cyklade för att möta Jenny och köpa bussresor. Sen vart det mulet :P









Dagens middag! :)

Regniga hösthelg!

Idag och igår har det vatit väldigt regnigt! Kanske fler dagar jag är inte säker. Igår såg man lite blixtrar och hörde något liten åska smyga fram. Faktiskt himla mysigt. Har kännt mig lite extra trött och seg men jag gillar regnet. Vi har varit och cyklat i regnet både idag och igår, till affären :D Cyklade utan huva så jag blev alldeles blöt i håret! Tycker det känns så kul och friskt, det har jag tyckt om så länge jag kan minnas.

Pappa har också hjälp mig hämta hem lite av myntan och melissen jag satt på lotten. Dom rev nämligen upp dom idag.

Ikväll har vi spelat en massa tv-spel och myst till film med lite chips och tropisk cider :) Första gången jag öppnat en sån där ploppkork. Den ba flööög all världens väg in i hallen. Cidern i sig kunde smakat mer men den var god!

Häromdagen bakade jag en sockerkaka. Första gången jag minns mig göra en helt själv. Trots att den var lite degig, så vart jag väldigt nöjd!

Vi har fått en ny husspindel ovanför sängen också.

Trevlig helg!







Söndag och smakfestivalen!

Idag följde vi med mamma, pappa, morfar och Viktor på stan och smakfestivalen. Mötte också Camilla och dom^^ 

Vart tyvärr väldigt besviken... Fick intrycket av att man skulle få gå omkring och äta smakprov från olika företag som reklam, men väldigt lite fannd att smaka. Man fick köpa hela rätter för dyra pengar eller smakprov av vissa saker för 40 kr/prov. Tråkigt! Men fick iallafall en pupusa av pappa. Den va god :D Majsbröd med zucchini-röra i. Eller zuquinni som det stod där haha :) Viktor tävlade i att svepa mjölk och vann nästan!

Sedan tog vi en promenad till kajen tittade tills vi följde med morfar till tåget och vinkade av honom när han for. Får hoppas vi ses igen snart! :)

Efter det for vi till affären och sedan lagade jag väääärldens godaste lax här hemma med vitlöksris och broccoli toppad med ost :) Galet nöjd! Ska definitivt laga något liknande igen.

Nu tittar jag när Robin spelar och ska dricka lite te :) Snart läggdags! Trevlig dag.

Pupusa.



Fyra generationer :D 



Color Me Rad 3!

Lite bilder från min mobil;
 
Tatuering som man fick med ;)
 
 
Tagen av Milla.
 
 
 
Tagen av Milla.
 
Tagen av Milla.
 
 

Color Me Rad 2!

Lite bilder som Milla skickade! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trööööööööttt!

Shiiiiiiiiiiiit va skönt det ska bli att sova! Heeeeelt slut! Efter loppet åkte Robin och köpte oss varsin burgare med lite strips och så såg vi lite tv.

Sedan fick jag skynda cykla på djuriz för att handla hö till Ebba, då affären stängde om 20 min. Glömde att dom stängde tidigt på helger. Hade inte mycket kraft alltså, blev väldigt slut i både armar och ben.. Hahah! Men det var rätt skönt :) 

På eftermiddagen vart det ju sol så då ville jag gå ut en stund. Tog med mig Robin och så gick vi en sakta långpromenad och tog fina höstbilder tillsammans :) Det var faktiskt himla mysigt! Jätteskönt ute med bar himmel och allt ♥

Vi gungade på en stor gungsak som man kan va två på, och tillslut orkade jag knappt hålla upp vänstra armen längre xD Gjorde rent ont att ens böja den. 

Och nu känns det så där jobbigt i armarna som det gör när dom tränat ordentligt. Jobbigt att ens stödja upp sig med dom... Så med andra ord, en bra och tung dag! Känner mig duktig :)

Nu på kvällen såg vi lite film och käkade kvällsmat och några godisar, sen spelade vi Metal Gear SolidV ett tag^^

Kommer sova så gott nu direkt jag lägger mig :)
Så godnatt allehopa! Imorgon ska vi på smakfestivalen i centrum och äta gratis gotta ;) 



Mer bilder kommer! :)

COLOR ME RAD!

Före;

Efter;

We did it! ;)

Redo!

Redo för Color me Rad! Vita kläder så färgen ska synas ordentligt ;)


Ganska redo iallafall... Är ju fortfarande väldigt nervöst ;) Men det ska bli kul!

Idag har vi varit hos middag hos syrran. Vart kyckling för alla utom Robin som fick quornfiléer. 
Tidigare idag letade jag runt efter springkläder :) 









Mitt i natten!

Robin och jag är uppe sent. Gick och la oss i tid dock men båda har svårt att sova. Ätit lite risifrutti, ost och ramlösa... Tagit lite roliga bilder. 

När man hedde ljus bakom glaset vart det jättefina mönster på väggen som jag ville fota, men kamerorna ville inte 100% i mörkret. 

Här har Robin fotat;

Vårat sovrum i mörkret;

Och mitt försök att fota väggen;

Bär och morfäder!

Igår plockade Robin och jag ihop 3 liter krusbär och idag har jag fått ihop 2,5 liter svarta vinbär. Så totalt 5 liter vinbär nu! Tänkte plocka nån liter till innan jag gör saft. :3

Krusbäääär :)

Robin och Tok-mamma.


Brinnande himmel från igår.

Senare på kvällen/natten vart det också norrsken över himlen. Så himla mäktigt! Ändrade sig hela tiden och slingrade sig över himlen som stora, gröna ormar :) Hehe.

Idag kom morfar till Ersboda och ska sova över hos mamma några dagar. Måste ju vara nästan 10 år sen man träffade honom :P Kanske? Minns inte exakt. Kul! Imorgon tar vi med honom till syrran för middag och så :)

Nu ska jag göra mig ordning för kvällen, sova och försöka upp tidigt och åka iväg och handla kläder till loppet nu på lördag. Spoooky!

Godnatt!

Här är en bild på Ebba i höpåsen. Tok-Ebba!


Rönnbär och vinbär!

Nu sprider sig en härlig naturdoft i köket :D 
Vi har sköljt och lagt rönnbär och ljung på köksbordet att rinna av. Doftar härligt skogigt alltså! 

Idag for jag till mamma och plockade bär. Det blev 2,5 liter svarta vinbär och 2 liter rönnbär. Ska bli saft av vinbären. Hälften av rönnbären till torkning inför vintern och hälften fryst - ska testa göra rönnbärsgodis bland annat.

Efter jag hade plockat så fick jag lite kyckling med ris hemma hos mamma! Mmmm i magen :)

Imorgon tänkte jag hinna plocka lite blåbär, lingon och krusbär. Eventuellt mera vinbär!

Snart sängen, slut idag igen! Blev dessutom en tidig morgon idag! :D Vart typ sämsta morgonen ever, men det vart bra sen :) Jättefint väder också ju! 



~♧~









Hallon!

Idag cyklade jag några km och plockade hallon! :D Blev bara några dl bär, hade gärna packat ihop lite mer än så, men jag är nöjd! Var många som var mögliga osv... 3 timmar gick jag runt där i snåren! Helt slut nu. Hade himla tur med vädret :) Var först lite mulet men sen blev det sol ända till kvällen!^^

Plockade även på mig lite nässlor, rölleka och ljung att torka till Ebba i vinter!

På tal om det kom föräldrarna förbi för några dagar sen med en elektrisk tork :D Hihih! Den är jättefin! Torkar för fullt i den nu :) Den torkar örter och sånt på bara 1-2 timmar. Jättebra ju! Jämfört med att hänga upp, som brukar ta minst en vecka.





Testar torka rönnbär i den :) Får se hur det blir. Imrgon eller så ska jag plocka lite mer rönnbär. Om det blir bra att torka i maskinen så torkar jag mer bär sen då! Sen ska jag också testa torka lite frukter och så^^

Men nu blir det mycket snart sängen. Är helt galet trött efter idag... Ska bara vänta på att torken blir klar för idag :)













Freeedag!

Freeeeedag! 

Freeedag. Fredag, fredag, fredag. 
Vi är trötta, förkylda och lessa - känner mig väldigt lättirriterad :S Men har sett lite film (Pinvingerna från Madagaskar - filmen) och ätit lite gött :) Som fredagsmiddag vart det pannkakor med lönnsirap och fläsk på sidan för mig och nån veg. biff för Robin m broccoli och bacon.

Kassavachips, berry boost och snapple! Mmm...

Typ andra igelkotten jag sett i år... Flyttade den till skogen, den va på väg rakt ut på bilvägen.

Nån slags mal(?) som bodde i växthuset.

Har flyttat in hela vårat mindre växthus med tomater i hopp om att dom ska mogna. Börkar ju till och med bli frost ute, så bäst att ta in. Även tagit in olivplantan. Tyvärr verkar bara en oliv klara sig i år... Får hoppas den blir färdig :)

Godnatt allehopa!

Ansiktsbehandling!

Mitt tips till en egen ansiktsmask... Stoppa allt möjligt nyttigt i ansiktet! Vóila! :D

Inga kemikalier, inget uttorkande, helt naturligt :)

Så här brukar jag göra;

●Kletar in ungefär en tsk (en klick) honung i ansiktet.
●Smetar på lite smoothie/marmelad/gelé mjukt i hela ansiktet och massera en stund. Om jag har nåt hemma. Behövs rätt lite. Akta för att det kan rinna lite först.
●Låter verka en stund - till exempel över en kopp kvällste - och sen sköljer jag av med lite varmt (inte för hett såklart) grönt te om jag kan. Annars bara varmt vatten.

Idag använde jag honung och havtornsmarmelad.

Bara att tvätta ansiktet med honung istället för tvåler ska också vara bra har jag läst :) Och enkelt! 


September då!

Ja... Nu är det september. Hösten närmar sig. Oxbärsbuskens blad börjar bli röda, löven börjar falla, luften blir allt friskare, mörkret faller in allt tidigare och graderna sjunker. 

Vi har iallafall fått några veckor med riktiga, soliga sensommardagar nu i augusti, har till och med fått lite färg på huden! Fortfarande fint väder, och några mysiga regn och åskdagar.
   Grönsakerna ute har älskat det och växt på, ärtorna börjar komma och tomaterna finns i massor, hoppas bara dom hinner mogna innan det blir allt för kallt.

Börjar faktiskt se fram emot att få ta på sig lite snygga, varmare tröjor nu i höst :D Friska höstpromenader, dom fina höstfärgerna...

I vinter ska jag testa min ny-gamla vinterjacka! Hittade en fin, helt okej jacka på en secondhand-butik i Holmsund. Lite kul, brukar i princip aldrig handla/hitta kläder på såna butiker :) På myrorna i Ume hittade jag också en jättefin ljusblå, stickad tröja som är supermysig och passar mig perfekt! Blir nog mycket av den i vinter. 

Sen har jag börjat fundera över jobb på riktigt. Känns bara så galet nervöst... Får hjärtklappningar bara av att tänka på det nu :P Men vore kul. Sett ett som verkar extra intressant! Får hoppas det blir nåt.

Annars så är det snart dags att springa loppet "Color Me Rad". Den 12 sept. Det är ett lopp på 5 km, där man ska ha vita kläder och färgbomber som man ska kasta på varandra! Också nervöst, men spännande!! Kan inte påstå att jag är i form, men tur man kan gå om man vill ;)

Ehm... Just nu ska Robin spela lite mer och jag ska äta flingor med fil och druvor :)

Vi har båda vänt dygnet helknasigt, men ska försöka lägga mig inom snar framtid. Godnatt!




Grönsaksboll!

Det är mycket populärt med en boll fylld av grönsaker. Den kan man både hänga på, klättra i och krypa in i, och så är den ju dessutom fylld med godsaker!